Sjaal met Pompons, Angela Multi samen met Victory

 

Voor deze sjaal heb ik gekozen de garens Angela-multi samen te breien met een draad Victory. Dan heb je iets meer volume en door los te breien een sjaal die heerlijk zacht is.

Met verloopgaren heb je altijd de moeilijkheid hoe het garen gaat 'verlopen'. Daarom heb ik gekozen de sjaal in het rond te breien, daardoor ontstaat eigenlijk een dubbele sjaal, los gebreid. Door in het rond te breien 'verloopt' het garen op z'n mooist.

 

Zet ongeveer 50 steken op op rondbreinaald 7/40 cm. Pak beide draden en brei steeds rechte steken tot de gewenste lengte is bereikt.

Ik heb voor het voorbeeld precies 1 bol angela multi gebruikt met 4 bolletjes Victory, waarvan er 1 bijna opging aan de pompons. De sjaal meet ongeveer 1.50 meter. Wilt u deze langer zou u kunnen denken iets minder steken op te zetten, let wel dat u makkelijk rondkomt op de rondbreinaald.

De sjaal is na het breien open aan de onder en bovenkant. Ik maakte 3 pompoms per kant, en heb ze ongeveer op de 4e naald vanuit de onderkant met een rijgsteek aan het breiwerk geregen, en de draad aangetrokken. Daarvoor verdeelt u de breedte in 3en, 1 pompon per deel. Zo komen ze iets gerimpeld aan de onder en bovenkant.

Het resultaat is superzacht en een mooi verloop.