• Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.
  • Ná uw bestelling krijgt u altijd bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen horen we het graag, 06-24 33 22 91
  • Tot horens, tot ziens !

Rechte Driehoeksjaal van Hawai 3

De rechte driekhoek-sjaal vond ik altijd al een heel leuk idee.

 We kennen allemaal de gewone driehoeksjaal, gehaakt vanuit het midden, en door steeds maar verder te haken word hij de driehoek al groter en groter.

Het idee voor de rechte driehoeksjaal komt van Instagram, van it.is.a.sarah

Je haakt eigenlijk 5 keer het begin van de gewone driehoeksjaal, door ze om-en-om tegen elkaar aan te leggen, en vast te haken of te naaien, ontstaat dus de rechte driehoeksjaal.

Ik gebruikte het zomergaren Hawai 3, gemeleerd. Ik nam 3 opeenvolgende tinten, van licht naar donker en haakte mijn driehoeken als volgt :

13 toeren met de beginkleur 606

5 toeren met de felle tinten 601

3 toeren met de donkere tint 605

Het aan-elkaar haken deed ik met de gele versie, kleur 602. Lekker fris !

Hoe meer toeren je per driehoek haakt, des te breder word de sjaal. Omdat dit een soort zomersjaal moest worden heb ik ze niet heel breed gedaan. De punt meet ongeveer 25 cm, dit kun je naar persoonlijke maat smaller of breder maken.

Het patroon kunt je vinden op de pagina van it.is.a.sarah, superleuk en maak je eigen variatie. Hierbij de link : https://itisasarah.wordpress.com/2020/08/28/rechte-driehoeksjaal-van-restjes-sokkenwol/

 

Misschien nog handig om te weten, ik gebruikte van de 3 hoofdkleuren Hawai 3 elk 2 bol, en 1 bol geel voor de afwerking.