Les 9 : Het breien van de teen

We verdelen de steken als volgt : 4-26-4-26 (totaal 60)

Dit houdt in : 4 steken aan de zijkant, 26 steken voor de bovenvoet, 4 steken voor de andere zijkant en 26 steken voor de onderkant. Let goed op de zijkanten, deze moeten precies aansluiten op de hiel, anders komt de teen er gedraaid aan....

We gaan nu steken minderen om zo een puntvormige teen te verkrijgen.

De 4 steken aan de beide zijkanten laten we steeds in tact, we minderen aan het begin(2 samenbreien) en aan het einde(1 steek afhalen en over de volgende steek heenhalen) van de 26 steken (onder en boven) De minderingen worden aangegeven in de tabel, meestal komt het neer op 4 x 1 mindering in de eerste toer, 2 toeren overbreien, 4 x 1 mindering in de volgende toer + 1 toer overbreien (deze 2 3x), dan iedere toer 4 minderingen tot alle steken opgebreid zijn, ook de steken van de zijkanten.

Meestal minderen we tot de laatste 4 steken, dan de draad door deze steken halen, stebig afkanten. Laatste steken afkanten en draad wegwerken.

Sok 1 is klaar.....Gefeliciteerd !

Voor een paar hebt u er 2 nodig....veel succes met de volgende !

Tip uit de praktijk : Om 2 dezelfde sokken te krijgen is,  zeker in het begin, best moeilijk. Als u 2 sets naalden hebt, zou ik u de tip willen geven, zet er 2 tegelijk op. Of heel goed opschrijven en nakijken wat u gedaan hebt. 

Vond u deze tips en weetjes nuttig en heeft u er gebruik van gemaakt ?

Wij horen graag uw reactie ..... Dank u wel !

(als u wilt dat wij terugreageren, wilt u dan uw email-adres invullen ?)