Kussen haken 'achterste lus'

Vanuit het voorbeeld van 'vaatdoekje haken achterste lus', dacht ik ook aan een kussen te haken in blok-motief

Garen  Adriafil Navy voor haaknaald 6

Opzet : 40 steken, de eerste toer gewone vasten haken(dit is de goede kant), de 2e toer vasten haken in de achterste lus, 3e toer vasten in achterste lus

Nu moeten 5 blokken worden verdeeld, 8 steken per blok, 

Teruggaande (4e) toer : 8 steken-achterste-lus, 8 steken door-2-achterste-lussen, 8 steken-achterste-lus, 8 steken door-2-achterste-lussen, 8 steken-achterste-lus. Dit 8 toeren haken(4 ribbels)

Let op : de steek door 2 lussen iets losser optrekken om intrekken te voorkomen.

De volgende toer de blokken laten verspringen.

Gebruikte steken ter verduidelijking :

vaste haken in achterste lus

vaste haken in achterste lus + de achterste

lus van de vorige toer.

Voor het aan elkaar haken

Als de voor en achterkant klaar zijn moeten de beiden delen aan elkaar gemaakt worden.

Dit kan genaaid worden, omdat een zijkant toch weer anders is als een bovenkant heb ik de beide delen eerst omgehaakt met een vaste, let hierbij op het aantal steken, moet wel gelijk zijn want straks haken we ze steek voor steek aan elkaar en dat is natuurlijk het mooist als alles precies past.

 

Leg de beide delen naast elkaar, goede kanten boven

Steek de haaknaald van bovenaf in de buitenste lus, dan bij het andere deel van bovenaf nog een keer in de buitenste lus, draad van onder ophalen en haken als een halve vaste. Om het lastig te maken heb ik deze toer met 2 kleuren gehaakt, wit en lichtblauw, dus 2 draden onder het werk en om en om pakken.

Op de hoek haken we 2 vasten in 1 steek om de hoek om te gaan. Bij de 4e kant eerst de vulling of het kussen erin doen en dan sluiten.