Marianne's Breilessen, gewoon uit de praktijk geboren...

In gesprek met mensen krijg ik vaak dezelfde vragen. Dat is ook wel een beetje logisch, en daarom dacht ik op deze website bepaalde steeds terugkerende vragen in een soort van 'breiles' te zetten. U kunt het dan makkelijk terugvinden, maar ook nalezen en bij het haken of breien erbij nemen.

 

Sokken breien,

als je het eenmaal gezien hebt,

is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

Eenmaal geleerd zijn de mogelijkheden veel : dunne sokken, gekleurde sokken, dikkere sokken en ook de geitenwollen sokken worden door veel mensen gewaardeerd. En als je ze zelf breit, kun je wensen uit laten komen : kort been, enkelsok, brede voet, grote hiel, lange tenen, noem maar op. Voor kinderen is het ook erg leuk om sokken te breien, allerlei kleuren, logo's, maten en voorkeuren worden door breisters werkelijkheid !

 

Neem hier uw gratis online breiles, bais voor sokken breien

Hulp bij breien of haken,

Het kan zijn dat u graag hulp wil bij het leren breien, 'Hoe zet ik op, "welke steek gebruik ik "wat is het effekt, '..... Gaandeweg komt u erachter wat lukt, wat u zou kunnen, welk project we zouden kunnen starten....

Het kan ook zijn dat u met een project bezig bent, en daarbij wat hulp zou willen. Denk aan het maken van een goede berekening aan de hand van een proeflapje, zodat u een goede start heeft voor uw project breien of haken. De steken voor een boord oprapen, een mouw inzetten, zijnaden netjes maken, allerlei kleine probleempjes die u tijdens een project tegen kan komen.

U kunt bij ons een afspraak maken zodat we met u meekijken. Veelal doen we dat op de middagen vanaf half 3  tot max half 5. Kan op afspraak ook op andere momenten. Belt u ons gerust, of stuur een whats-app bericht (onderaan deze pagina) en wij reageren op uw bericht.