DMC NOVA VITA 4

Het nieuwe garen Nova Vita nr. 4 van DMC is gemaakt van gerecycled textiel. Dat is goed voor het milieu en geeft u bovendien de gelegenheid om nog meer leuke woon- en modeaccessoires te maken. Nova Vita wordt gemaakt van textielafval dat gemalen, geverfd en opnieuw wordt gesponnen.

Daarnaast heeft het garen een gerecyclede verpakking en stopt u de banderol in de grond in plaats van die weg te gooien – de banderol is namelijk zaadpapier (of groeipapier) waarmee plantjes en dus nieuw leven kunnen worden gekweekt. Het koordgaren heeft een doorsnee van 2.50-3.00 mm en bestaat uit een geweven omhulsel rond een dunnere draad die het zijn stevigheid geeft. Het is bij uitstek geschikt voor het haken, breien of macrameeën van woon- en modeaccessoires, zoals tassen, placemats, kussens, lampenkappen of plantenhangers.

Nova Vita nr. 4 is samengesteld uit 80% gerecycled katoen en 20% polyester en heeft het OEKO-TEX® Standard 100 keurmerk.

Wasbaar tot 30ᵒC.

De aanbevolen naalddikte voor breien is 5.00mm en voor haken 4.00mm.

Nova Vita 4  effen kleuren

Verloopgaren

Boek met modellen

Patronen voor 14 verschillende woondecoratie-items die u kunt maken met het gerecyclede Nova Vita 4 garen, of andere garens voor naalden 4-5

De patronen in dit boek maken gebruik van verschillende handwerktechnieken: breien, haken en macramé. 

Dit model hebben we gehaakt uit het bovenstaande boekje, speciaal met ideeen van het verloopgaren. 

 

Nodig voor tas haken :

1 bol Nova Vita 4 kleur 177 of 1 van de andere kleuren

Patroon uit boek

Lederen handvat

Label

 

Deze tas is middenmaat, voor een grote maat 2 bol nodig


Andere bezoekers bekeken ook deze tas...

 

eenvoudig gratis patroon bij het garen

gebruikt : 1.5 bol Thick en Quick

haaknaald 8-10

knoop/versiering