• Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.
  • Ná uw bestelling krijgt u altijd bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen horen we het graag, 06-24 33 22 91
  • Tot horens, tot ziens !

Bernadette vesten

Bernadette-vesten zijn vesten, gebreid van meerdere draden bij elkaar, gebreid op naalden 10-12-15.

Veelal is het een wijd loshangend vest, lekker luchtig (los gebreid), heel licht in gewicht, zomaar fijn om in huis te dragen, even te pakken als je het koud hebt. Bij een sportieve outfit heel leuk ! U kunt ze kort en lang dragen, varieren in de breedte. Kiest u voor een heel breed achterpand zullen de mouwen lager hangen, en kunt u dat zelf bepalen. Bij een bernadette-vest heeft u geen mouwinzet in, het zijn rechte lappen, losgebreid en daardoor heel soepelvallend.

De orignele bernadette-vesten werden/worden gebreid met 4-6 hele dunne alpaca of mohair draadjes bij elkaar en dan op naalden 12 of 15.

 

Als je meerdere draden bij elkaar neemt kun je ook combineren, met kleur én met soorten garen.

Zo hebben we ons lichtblauwe vest gemaakt met een draad half-katoen erbij, het vest wordt iets zwaarder en 'valt' beter.

Ook een combinatie met een draad wol, of harig garen, of verloopgaren, eigenlijk kan er heel veel.

 

Er zijn in de winkel meerdere varianten te zien, met een iets ingezette mouw, of helemaal recht zodat de mouw laag afhangt. Ieder kan voor zich bepalen of het vest heel breed en wijd gedragen wordt of liever iets smaller. Ook de lengte is persoonlijk, lekker lang of op de heupen.

Wij hebben hier een beschrijving van gemaakt. Koopt u de wol, dan krijgt u het patroon van uw keuze erbij. We hebben zelfs een kinder-patroon geschreven.

Heerlijk damesvest, gebreid van 3 draden Angela bij elkaar, okergeel, roodbruin en mosgroen. Dit garen heeft een lange looplengte, voordelig in gebruik.

Boekje Lammy 57

Nieuw in onze collectie

Wij bieden u een serie pakketten om een bernadette van te kunnen breien. Het pakket bestaat uit 10 bol garen met een eenvoudige gratis beschrijving waarmee u dubbeldraads een vest kan breien, u houd dat nog over voor een sjaal. Een lang vest is ook een optie. De kleuren zijn heel wisselend en meestal (bij droog weer) staan ze buiten bij de winkel te kijk....

Kijk op onze opruimings-pagina  bij PAK-Aanbieding

Gebreid op naalden 8 en 10

5 bol Hawai 4 oudblauw kleur 22

1200 meter alpaca of mohair om mee te breien

Gratis Patroon bij het garen

 

 

Fijn vest, gebreid van 2 of 3 draden Angela bij elkaar.

Boekje Lammy 57

Meisjesvest

3 draden samen gebreid

3 bol Malmedy (wol)

3 bol Miami (half katoen)

3 bol Mohair Multi (kleurverloop)

Gratis werkbeschrijving bij de wol