• Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.
  • Ná uw bestelling krijgt u altijd bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen horen we het graag, 06-24 33 22 91
  • Tot horens, tot ziens !

Leuk en eenvoudige te haken is deze sjaal,

geheel gehaakt met lossen en stokjes.

 

Optie 1 :

Kies de breedte van je sjaal, (daar komen de franjes nog bij) . Voor het effekt van de krullende franjes zou ik qua breedte adviseren de sjaal niet te smal te haken, bijv. 25-30 cm. Zo kan je de sjaal dubbel vouwen en geeft de franje-rand een mooi effekt en is de sjaal mooi te draperen.

Haak een lossenketting, teruggaand vanaf de 4e losse allemaal stokjes.

Ben je aan het einde van je eerste toer stokjes, haken we nog 12 lossen(dit word de eerste franje), werk keren en vanaf de 3e losse 10 stokjes haken. ***Nu komen we weer bij het middendeel en haken we de stokjes in de achterste lus, dit geeft een extra ribbel-effekt aan de sjaal. Aan het einde van de toer weer 12 lossen extra haken, werk keren, vanaf de 3e losse 10 stokjes haken.. Zo de toeren teeds herhalen van *** tot *** zolang als je de sjaal wilt maken.

 

Optie 2 :

Kies niet de breedte van je sjaal, maar de totale lengte....vervolgens haak je als bij optie 1 beschreven de franjes aan de onder- en bovenkant van je sjaal. Misschien kunnen ze dan wat langer als 10 stokjes, of zelfs franjes van verschillende lengtes....

 

Optie 3 :

Een dubbel-geslagen kol ook een idee, juist voor kinderen. Zij trekken de kol makkelijk over hun hoofd en de franjes komen onderaan, de opzet is dan ongeveer 30 cm, franjes aan beide zijden, als het werk ongeveer 50-60-70 cm meet (afhankelijk van de nek) het werk aan de begintoer sluiten of aan elkaar naaien. Vouw de kol dubbel (franjes van beide zijden op elkaar) en de kol is klaar.