• Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.
  • Ná uw bestelling krijgt u altijd bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen horen we het graag, 06-24 33 22 91
  • Tot horens, tot ziens !

Scheepjes Skies

Dit garen is gemaakt van natuurlijke vezels (100% Premium Katoen) en voelen heerlijk zacht aan. Dat maakt Scheepjes SKIES geschikt voor uiteenlopende brei- en haakwerken, zoals luchtige en ademende kleding, omslagdoeken, woonaccessoires, speeltjes of knuffels.

De garens hebben een stonewashed en verwassen uiterlijk en lijken met de hand geverfd. De diverse blauwtinten zijn gekleurd met indigo, een natuurlijke kleurstof die al in 4000 v.Chr. bekend was, en ze vervagen enigszins na verloop van tijd, net als de kleur van een spijkerbroek. De kleuren variëren van het grijsblauw van een licht bewolkte voorjaarsmorgen en het stralende indigoblauw van een zomerse dag tot het dreigend blauwgroen van een stormachtige lucht. Dat levert subtiele kleurcontrasten op. Alle kleuren binnen de collectie zijn genoemd naar wolkenformaties.

 

De Scheepjes SKIES-collectie bestaat uit twee series:

Scheepjes SKIES Light, voor naalddikte 3.00mm

Scheepjes SKIES Heavy, voor naalddikte 6.00mm.

(Eigen ervaring : voor een kindervest gebruikte ik 4.5 en 5.00)

De Scheepjes SKIES-garens zijn gemaakt van Premium Katoen. Dat houdt niet alleen in dat het katoen van hoogwaardige kwaliteit is, maar ook dat de garens op milieubewuste wijze worden geproduceerd. Zo wordt bij de productie gebruikgemaakt van een volledig biologische afvalwaterzuivering, waardoor het gebruikte water op een veilige manier wordt gerecycled en hergebruikt. Daarnaast is het garen gecertificeerd als zijnde veilig voor personen (ook baby’s!) met een gevoelige huid. De natuurlijke vezels en kleurstoffen maken dit garen bovendien vegan friendly.

Rol de streng voor gebruik op tot een bol met behulp van een parapluhaspel of wolmolen, of iemand die bereid is even met 2 handen de streng op te houden, zodat er een bol van gewonden kan worden

Wij houden beperkt voorraad van dit artikel, voor het complete kleurassortiment kunnen wij op bestelling zorgen met 2-5 dagen levertijd

Goed om te weten .....

Dit garen van Scheepjes Skies is geverfd met natuurlijke verfstoffen, deze zijn minder sterk dan de chemische verfstoffen. Zo verliest dit garen steeds een klein beetje verfstof waardoor het met wassen steeds iets lichter van kleur word.

TIP : Spoel het item de eerste keer in warm water tot 30 graden, zonder zeep toe te voegen. Gebruik bij elke wasbeurt een colour catcher.

TIP : was niet onnodig 

TIP : Gebruik tijdens het wassen altijd een colour catcher (anti-kleurdoorloopdoekjes), omdat er verfresten vrij kunnen komen. Vermijd daarom ook sterk contrasterende kleuren binnen één brei- of haakwerk. Na verloop van tijd verbleken de kleuren enigszins

Baby-Spencer

 

Garen Skies van Scheepjes

Nodig 1 streng

En verder : 

knoopjes STOER

Breinaalden 4.5

Rondbreinaald 4.5

Gratis patroon bij het garen