• Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.
  • Ná uw bestelling krijgt u altijd bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen horen we het graag, 06-24 33 22 91
  • Tot horens, tot ziens !

Model , gebreid van het garen Aquarello

 

Voor dit model gebruikte ik een patroon van Drops

 

Het model heeft korte panden, gebreid in een motief met noppen.

 

De mouwkop is iets gerimpeld, waardoor de mouwen ook wat ruim vallen met een lange manchet/boord, ze zijn wel 15 cm.

De panden worden van beneden naar boven gebreid, de mouwen zijn van boven naar beneden gebreid.

 

De halsboord word in het rond gebreid, of kan ook apart gebreid worden en later erop genaaid worden. In het model is het een vrij grote boord, omdat ons model een zomertrui is heb ik de steken opgeraapt, 1 naald recht gebreid en toen gelijk afgekant, waardoor maar net een klein rol-randje ontstaat.

Dit garen heeft een lang verloop, niet iedere bol is hetzelfde, het is een leuke uitdaging om de kleuren terug te laten komen, te 'plannen' of juist niet te 'plannen' waardoor een onregelmatig effekt ontstaat. Voor deze trui heb ik eerst het voorpand gebreid, toen het rugpand, de kleur waar ik bij het rugpand mee begon was ook de lila van het voorpand, vond ik mooi dat de boord qua kleur doorloopt. Het voorpand was bovenaan lichtgeel, het lukte me om de mouwen ook bovenin met die kleur te beginnen, en de beide mouwen ook hetzelfde te krijgen.

Deze trui is gebreid in maat S, ik nam 2 bollen en had echt niets over. Voor elke volgende maat is dus 3 bollen aanbevolen.

Voor de nopppen is de werkwijze als volgt :

Brei aan de goede kant en maak op de plaats waar de bobbel moet komen uit 1 steek 5 steken, keer het werk en brei deze 5 steken nog 3 keer. Aan de goede kant van het werk gekomen word de eerste steek recht gebreid en de andere 4 eroverheen gehaald. Nu is de bobbel in principe klaar.

Tip 1 :

Omdat de zijkanten van de bobbel best een beetje los kan zijn, (misschien ook omdat ik met dit garen op naald 5 heb gebreid) heb ik de draad, na het meerderen van 1 naar 5 steken even om de volgende steek heengeslagen, daarbij de draad voor het werk, steek overnemen, draad achter het werk, werk gedraaid, overgenomen steek teruggezet, en de 5 steken averechts breien, en vóór het werk te keren, draad is al voor het werk,  steek overnemen(niet breien), draad achter het werk, werk keren, draad weer naar achter omdat we recht gaan breien, overgenomen steek terugzetten, goed aantrekken, en nu weer de 5 steken recht. Lijkt misschien ingewikkeld, maar op deze manier word de bobbel mooier en is de zijkant van de bobbel verbonden met het pand. Dit is dezelfde techniek als bij breien-met-verkorte-naalden.

Tip 2 :

Voor een mooie bobbel is het zeker ook belangrijk de draad steeds netjes aan te trekken, niet te strak maar wel aan.

Hier was ik gekomen bij de hals, beetje zitten proberen hoe krijg ik de beide kanten met verloopgaren hetzelfde....

Ook hier heb ik gewerkt met de techniek van de verkorte naalden

Ik ben 4 naalden eerder begonnen met de mindering.