• Onze winkel is geopend van 11-14 uur. Schikt deze tijd u niet, kunnen we altijd iets anders afspreken.
  • We dragen in de winkel een mondkapje, houden 1.5 meter afstand en maximaal 2 klanten tegelijk, de winkel is immers niet groot.
  • Bestellingen via de website kunnen natuurlijk afgehaald worden in de winkel, na uw bestelling krijgt u bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen hoor ik het graag, 06-24332291
  • Tot horens, tot ziens !
Home » Opgeven Breiles en Haakles » Breilessen » Les 5 : Sokken breien, de kleine hiel

Les 5 : De kleine hiel

Ná de hiel wordt er een kapje gebreid.

Aan de goede kant : De 30 steken worden verdeeld in 10-10-10. De middelste steken zijn het uitgangspunt en van de buitenste 10 steken (aan beide zijden) nemen we iedere keer een steek mee. Dit lijkt lastig maar brei maar mee : Brei 19 steken aan de goede kant, brei de 20e en 21e steek samen, nog 1 steek recht en het werk keren(er blijven dan 8 steken staan). De eerste steek aan de averechtse kant averecht afhalen, brei de volgende steken averecht tot er nog 11 steken op de naald zijn, brei er dan 2 av-samen, nog 1 steek av, en het werk keren. Brei tot aan de laatste steek van het middenstuk, brei deze samen met de eerste steek van het linkse deel, dan 1 steek recht en het werk keren. Aan de binnenkant de 1e steek weer av-afhalen, breien tot aan de laatste steek van het middenstuk, samenbreien met de 1e steek van het rechterdeel. Zo verder breien tot alle steken samen-gebreid zijn van het linker en rechterdeel. Het kapje is klaar.

Om nu naar les 6 te kunnen gaan, breien we 1 naald aan de goede kant recht, haal daarbij ook weer de eerste steek averechts af, en nu kunnen we aan les 6 verder met het steken oprapen.

Op naar de volgende les, nummer 6 ná het kapje

Vond u deze tips en weetjes nuttig en heeft u er gebruik van gemaakt ?

Wij horen graag uw reactie ..... Dank u wel !