• Ook deze week is de winkel geopend van 10 tot 13 uur
  • Breiles of Haakles, kijk voor de mogelijkheden
  • Voor vragen of informatie horen we u graag, telefoon 06-30447187
  • Bestellingen in Ridderkerk vanaf 10 euro bezorgen we gratis thuis.
  • Voor Nederland/Belgie GEEN VERZENDKOSTEN bij 40/50 euro of meer
Home » Opgeven Breiles en Haakles » Breilessen » Les 7 : Sokken breien, minderingen de spie

Les 7 : Minderingen/Spie

We gaan nu minderen voor de 2 schuine spie-en aan de beide zijkanten. Op de foto ziet u het gedeelte met pijlen aangegeven wat we de spie noemen. We hebben zojuist bij stap 6 de steken opgeraapt tussen de 2 onderste pijlen, nu ontstaat door de minderingen een schuine spie.

De minderingen vinden plaats aan het einde van de 15 steken die we het eerst opgeraapt hebben  én aan het begin van de 15 steken die we na de 30 steken (eerst in ruste) hebben opgeraapt. Kort gezegd aan de beide kanten van de 30 steken die we eerst hebben laten rusten, die steken  worden het deel bovenop de voet.  We gaan nu een toer breien met de 2 minderingen als volgt :

De minderingen : brei de steken van naald 1 van het kapje, dan de 15 steken die we opgeraapt hebben van naald 2, brei de laatste 2 steken samen, dan de 30 steken van naald 3, haal de eerste steek van naald 4 af, brei de 2e steek en haal de afgehaalde steek erover, brei de naald uit, en vervolgens een toer zonder minderingen.

Deze 2 toeren herhalen tot er 60 steken over zijn. Dit was ons begin-aantal en daar gaan we mee verder breien, het rechte gedeelte van de voet.

Op naar les 8 !

Vond u deze tips en weetjes nuttig en heeft u er gebruik van gemaakt ?

Wij horen graag uw reactie ..... Dank u wel !