• Onze winkel is geopend van 11-14 uur. Schikt deze tijd u niet, kunnen we altijd iets anders afspreken.
  • We dragen in de winkel een mondkapje, houden 1.5 meter afstand en maximaal 2 klanten tegelijk, de winkel is immers niet groot.
  • Bestellingen via de website kunnen natuurlijk afgehaald worden in de winkel, na uw bestelling krijgt u bericht over de voorraad/beschikbaarheid
  • Heeft u vragen hoor ik het graag, 06-24332291
  • Tot horens, tot ziens !
Home » Alpaca-vachten

Alpaca-vachten

Hier zijn deze prachtige dieren gefotografeerd met een mooie 'jas' nog aan. Een dag later zijn ze vakkundig geschoren en van hun vacht verlost. De vachten zijn in verschillende kleuren, licht, roodbruine en donkerbruine, soms bijna zwarte vachten. Deze vachten zijn zgn. dekvachten, je vind er altijd zand in maar verder zijn ze heel schoon. Voor het kaarden was ik deze vachten niet, het zand valt er tijdens het kaarden al een groot deel uit.

Heeft u interesse voor een ruwe vacht, kunt u altijd kontakt opnemen. We hebben nog vachten beschikbaar.

Soms is er ook gekaarde alpaca-wol verkrijgbaar, dit aanbod is wisselend.

Informeer gerust, en geheel vrijblijvend.

Schapen-vachten

Schapen scheren bij Zorgboerderij RIEDERWAARDE

Zaterdag 8 mei zijn de schapen weer geschoren. Deze schapen zijn van het ras Poll Dorset. Vorig jaar waren de schapen nog erg jong, dit keer waren de vachten duidelijk beter. Prachtige lange lokken die wel 8-10 cm zijn.

Heeft u interesse voor een ruwe vacht, u mag altijd kontakt opnemen. Voor de prijs houden wij als richting € 12,50 aan. Dit is de prijs wat wij aan de scheerder betalen voor het scheren.

Heeft u interesse in gewassen, gekaarde wol van onze Poll Dorset schapen, kunt u altijd kontakt opnemen. Deze week, net na het scheren, zijn we druk met het wassen en drogen van de wol, binnenkort hopen wij gekaarde wol beschikbaar te hebben.


Kaarden-molen

TE HUUR

Voor het verwerken van ruwe wol is het handig een kaarden-molen te gebruiken.

Deze hebben wij te huur op afspraak.

De prijs is :

€ 20,00 voor 3 dagen

€ 25,00 voor 1 week

De locatie voor ophalen of terugbezorgen is onze winkel in Rijsoord (Ridderkerk)